"מיגרנה של סופשבוע" – האם ירידה ברמת הסטרס גורמת להתקף מיגרנה?


Time to relax

בפוסט קודם כתבתי על מחקר חדש שמצא שעלייה ברמת הסטרס גורמת להתגברות של כאבי ראש ומיגרנה.

בימים אלה מתפרסם מחקר אחר בכתב העת  Neurology, המצביע על כך שדווקא באותו יום שבו רמת הסטרס שלך יורדת מאד, לאחר תקופה של מתח, הסיכון שלך לפתח התקף מיגרנה עולה בצורה משמעותית.

תופעה זו, הידועה כ"מיגרנה של סופשבוע," מתרחשת בעיקר ביום הראשון של סוף השבוע או החופשה. המחקר אף מראה שב 6 השעות הראשונות שלאחר הירידה החדה בסטרס, הסיכון להתפתחות של מיגרנה עולה כמעט פי 5 .

החוקרים קושרים את התופעה לשינויים ברמת הורמון הסטרס קורטיזול. ההורמון, שרמתו בדם עולה מאד כשהסטרס עולה, גורם להפחתה של כאב. כשרמת הקורטיזול יורדת עם הירידה בסטרס, תחושות הכאב מופיעות.

**הרחבה על המחקר תוכלי לקרוא בתחתית העמוד**.

איך המחקר הזה יכול לעזור לך למנוע התקף מיגרנה?

החוקרים ציינו שתוצאות המחקר מדגישות את החשיבות של שמירת אורח חיים ובריא ושילוב הרגלים של ניהול סטרס (Stress Management) עבור אנשים הסובלים ממיגרנה.

בעזרת 2 צעדים פשוטים, תוכלי למתן את צבירת המתח, למנוע לאחר מכן את הנפילה החדה ברמת הסטרס שלך וכך להפחית את הסיכון להיווצרות של התקף המיגרנה:

  • שאלי את עצמך 2-3 פעמים במהלך היום מה רמת הסטרס שלך, בסולם של 1- 10.
  • כשהבחנת שהסטרס שלך עולה, הקדישי 3-4 דקות להתמקד בנשימה מהאף, להרפות את שרירי הפנים או לתרגל מדיטציה.

 -----------------------

מאות מחקרים אחרים מראים שביופידבק ואימוני הרפיה (Relaxation Training) עשויים להפחית
את תדירות כאבי הראש בכ  35-50%.
תוכלו להמשיך לקרוא כאן על
איך ביופידבק יכול לעזור לך למנוע או להפחית את כאבי הראש?

 ---------------------

הרחבה על המחקר:

החוקרים אספו נתונים מ2011 רשומות יומן שמילאו 17 אנשים במשך 3 חודשים, שבין היתר תיעדו 110 התקפי מיגרנה. המשתתפים במחקר מילאו יומן אלקטרוני ותיעדו התקפי מיגרנה, 2 סוגים של סולמות סטרס וטריגרים ידועים של מיגרנה כגון שעות שינה, מזון, שתייה ואלכוהול והמחזור החודשי. המשתתפים תיעדו גם את מצב הרוח שלהם בכל יום כולל רגשות של שמחה, עצב, רגיעה, עצבנות, חיוניות ושיעמום.

המחקר נערך על ידי Richard Lipton, M.D. ו Dawn Buse, Ph.D.  מ the Montefiore Headache Center and Albert Einstein College of Medicine at Yeshiva University

את הדיווח על המחקר ניתן לקרוא במקור כאן

שתפו עם חברים

Comments

comments